NAW Gegevens
Ik wil graag informatie ontvangen over
Verrassing?
Nieuwsbrief ontvangen?
 
Terug naar overzicht

Luxe reizen Mauritius

Mauritius is een Afrikaans eiland in de Indische Oceaan en is beroemd om de prachtige witte zandstranden. Mauritius is dan ook een ideale bestemming voor een luxe strandvakantie. Niettemin is er veel meer te zien en te beleven tijdens een luxe Mauritius reis.

In het zuidwesten overheerst de woeste natuur van Black River Gorges National Park, een paradijs voor wandelaars. Hier kunt u een bezoek brengen aan het regenwoud met een weelderig groene begroeiing en woest stromende rivieren met watervallen. Vlak buiten het park ligt La Vallée des Couleurs, een in geologisch opzicht opmerkelijk gebied met rode rotsen. Le Morne is een bekend herkenningspunt, een markante rots in de zuidwestelijke hoek met aan de voet ervan een groot strand.

 

Centraal in het zuidelijke deel van Mauritius ligt het meer van Grand Bassin met een hindoetempel – een belangrijk pelgrimsoord. Het noorden is vlakker en bestaat vooral uit uitgestrekte suikerrietplantages. Mooie stranden vindt u zowel aan de west- als de oostkust.

Bijzondere vermelding verdient het Ile aux Cerfs, een onbewoond eilandje op 15 minuten varen van de oostkust en een geliefde plek om te snorkelen. Prachtige koraalriffen zijn op diverse plekken rondom het eiland te bewonderen, terwijl het zuidwestelijke deel van de kust het meest geschikt is voor windsurfen.

Leest u meer over dit eiland met mooie stranden en schitterende natuur in onze blog over Mauritius.

Lees meer...
Luxe strandreis zonnig Mauritius
Luxe strandreis zonnig Mauritius
Wij hebben geen reizen met uw geselecteerde filters