NAW Gegevens
Ik wil graag informatie ontvangen over
Verrassing?
Nieuwsbrief ontvangen?
 
Terug naar overzicht

Luxe reizen Seychellen

De Seychellen vormen een kleine eilandengroep in de Indische Oceaan. Met de aanduiding 'droombestemming' is niets teveel gezegd: de blinkend witte stranden, verscholen baaien en turkooisblauwe wateren zijn het visitekaartje van deze exclusieve vakantiebestemming en zijn terecht wereldberoemd. 

Maar er is meer, véél meer, vooral veel natuurschoon. Er zijn 115 eilanden in totaal, waarvan de meeste onbewoond zijn. Op het grootste eiland, Mahé, kunt u bergwandelingen maken (de hoogste top ligt circa 900 meter boven zeeniveau) of een bezoek brengen aan de Botanische Tuin in de kleine hoofdstad Victoria. Er zijn plekken waar u de Aldabra reuzenschildpad kunt zien, de grootste landschildpad ter wereld (oorspronkelijk afkomstig van het onbewoonde, tot de Seychellen behorende eiland Aldabra). Op het eiland Praslin komt de zwarte papegaai voor, een endemische soort. In het Nationale Park Vallée de Mai op hetzelfde eiland treft u de gigantische 'coco de mer', oftewel zeekokoksnoot, aan; tijdens een gegidste excursie zult u deze zeker zien.
Het eiland La Digue is niets minder dan een paradijs: al diverse keren kenden daartoe bevoegde jury's het parelwitte strand Anse Source d'Argent, met reusachtige granieten rotsblokken en lonkend regenwoud op de achtergrond, het predikaat 'mooiste strand van de wereld' toe. Het eiland is klein maar fijn, volledig autovrij en zeer geschikt voor het maken van fietstochten. En dan zijn er, tenslotte, nog de eilandjes waar alleen één hotel op staat, en waar u praktisch het rijk alleen heeft. U kunt vanuit Mahé in een half uur of een uur naar  Denis Private Island, Fregate Island, North Island of Desroches Island vliegen. Hier bent u werkelijk 'weg van de wereld'.

Snorkelen en duiken is op alle eilanden goed mogelijk. Praslin heeft een 18-holes golfbaan. Kajakken, surfen en peddelen wordt met name in het zuidwesten van het eiland Mahé veel gedaan. 

Lees meer...
Luxe strandreis Seychellen
Luxe strandreis Seychellen
Wij hebben geen reizen met uw geselecteerde filters