NAW Gegevens
Ik wil graag informatie ontvangen over
Verrassing?
Nieuwsbrief ontvangen?
 
Terug naar overzicht

Luxe rondreizen Costa Rica

Costa Rica, één van 's werelds meest toegankelijke natuurbestemmingen, biedt weelderige en uitbundige natuurlijke pracht overal waar u gaat. Beroemde nationale parken zoals Tortuguero, Monteverde, Arenal, Manuel Antonio en vooral Corcovado spreken enorm tot de verbeelding. Dit komt niet alleen door het landschapsschoon met watervallen, tropisch regenwoud, paradijselijke stranden, wilde rivieren en vulkanen, maar ook door de overvloedige flora en fauna die overal in het land te vinden is. Tijdens uw individuele rondreis door Costa Rica bent u verzekerd van unieke ervaringen; van het spotten van wildlife tot het beklimmen van vulkanen, ziplinen boven nevelwouden of raften op de Pacuare rivier; Costa Rica heeft het allemaal! Bekijk hier onze voorbeeldreis 15-daagse rondreis Costa Rica Eco Deluxe Experience.

 

 

Privé rondreis Costa Rica

Verspreid over het land vindt u diverse luxe accommodaties, zowel aan de kust als bij nationale parken en andere beschermde natuurgebieden. De hoofdstad San José en de omliggende regio bieden vanzelfsprekend een breed scala aan mogelijkheden, maar daarbuiten verblijft u in luxe ecolodges en kleinschalige exclusieve hotels die prachtig gelegen zijn in de natuur.

Vlucht 

Vanuit Nederland kunt u in de winterperiode op sommige dagen rechtstreeks met KLM naar San José vliegen. Op de terugvlucht maakt KLM een tussenlanding van ongeveer 1 uur in Liberia, Costa Rica. Op dagen dat KLM niet rechtstreeks vliegt, kunt u via Parijs, Panama City of Mexico City naar San José vliegen. Voor vluchten via de Verenigde Staten is een ESTA (digitale reisvergunning) vereist.

Lees meer...

Eten tijdens uw individuele rondreis Costa Rica

Costa Rica staat niet bekend als een culinaire bestemming zoals Mexico of Peru, maar toch kunt u tijdens uw reis op de meeste plaatsen uitstekend eten. Dit geldt zowel voor restaurants die bij de hotels horen waar u verblijft, zoals de enige twee Relais & Châteaux-hotels van het land - El Silencio Lodge en Nayara Springs - als voor eenvoudige restaurants in de dorpen waar u onderweg langskomt. Hier kunt u vaak verrassend goed eten. Bekijk hiervoor onze 10-daagse rondreis Costa Rica Deluxe, waar u in beide Relais & Châteaux-hotel zult overnachten.

La Fortuna en de Arenal vulkaan

Het gebied rondom La Fortuna biedt het ideale klimaat en overvloedige voedselbronnen voor een grote populatie luiaards. Naast luiaards kunt u ook genieten van kleurrijke flora. De Guarumo-bomen zijn geliefd bij luiaards en u zult er zonder moeite een aantal zien. Uw privégids zal u informeren over de eigenaardigheden van deze dieren en over de twee verschillende soorten.
La Fortuna staat ook bekend om de vele warmwaterbronnen, dankzij de nabijheid van de Arenal-vulkaan. Wandelingen met uw gids door gestolde lavavelden en primair regenwoud rond de vulkaan (de top mag niet beklommen worden) bieden een unieke ervaring. Bij een uitkijkpunt kunt u de lavastromen bewonderen die in 1968 zijn ontstaan, bekend als de 'Colada 1968'.

Monteverde

Naast het ziplinen, dat hier in de jaren '70 van de vorige eeuw zou zijn uitgevonden, staat Monteverde ook bekend om de overvloed aan bijzondere vogelsoorten, waaronder meer dan honderd soorten kolibries. Er zijn ook kunstgalerieën, een vlindertuin en diverse wandelpaden. Een hoogtepunt is de skywalk van het Santa Elena reservaat, waar metalen hangbruggen hoog boven de bosbodem zijn geconstrueerd. Vooral 's ochtends vroeg zijn deze hangbruggen ideaal voor het spotten van vogels.

Nicoya Schiereiland

Langs de noordelijke kust van de Stille Oceaan bevindt zich het ongebruikelijke Nicoya Schiereiland voor Costa Rica. Dit is een van de droogste gebieden van het land. Hier vindt u eindeloze strandplaatsen en accommodaties, variërend van grootschalige luxe resorts langs de Golfo de Papagayo tot ontspannen kustplaatsen in het zuiden van het schiereiland. Binnenin het schiereiland liggen ook verschillende nationale parken zoals Palo Verde en Santa Rosa, die het droge tropische bos beschermen.

San Gerardo de Dota en de quetzals

De quetzal, vaak beschouwd als een van de mooiste vogels ter wereld, is in Costa Rica het best te spotten in San Gerardo de Dota en de omgeving. Hier heeft u bijna 100 procent kans om de quetzal van dichtbij te bewonderen.

De mooiste stranden tijdens uw luxe rondreis door Costa Rica

Het Nationaal Park Manuel Antonio herbergt misschien wel een van de mooiste en beroemdste stranden van het land. Echter, Costa Rica telt honderden stranden, met een Pacifische kustlijn van ruim 1000 km en een Caribische kustlijn van ongeveer 200 km. Voor surfen is het strand van Tamarindo in het noorden een populaire bestemming. Playa Sámara, prachtig gelegen in een beschutte baai, is vooral geliefd bij families. Rustige stranden zijn te vinden op het Nicoya Schiereiland, in het zuiden van het land bij Uvita - waar u kunt verblijven in het uitstekende Kura Boutique Hotel - en op het Osa Schiereiland. Tussen maart en september is het aan de Caribische kust prachtig weer en zijn de stranden van Punta Uva en Manzanillo erg aantrekkelijk. Bekijk onze 14-daagse rondreis Pacific Costa Rica.

Corcovado

Corcovado is zonder twijfel het meest indrukwekkende natuurgebied in Costa Rica, met biodiversiteit vergelijkbaar met die van de Galápagos Eilanden en Madagascar. De beste tijd om walvissen te spotten is juli-oktober. U kunt ook gaan snorkelen, met een vogelgids op pad gaan of paardrijden over verlaten stranden. Alle vier de Costa Ricaanse apensoorten komen voor in het dichte en hoge regenwoud. Tijdens gegidste excursies heeft u de kans om luiaards, miereneters, agouti's, neusbeertjes en slangen tegen te komen. Meer dan 450 vogelsoorten hebben in Corcovado hun thuis. Het moge duidelijk zijn: dit is een Nationaal Park van buitengewone klasse.

Excursies en activiteiten tijdens uw individuele rondreis Costa Rica

Privé-excursies en -tours, evenals de activiteiten, hebben een sterke focus op de natuur. Bijzondere ervaringen worden indien mogelijk individueel georganiseerd, anders in kleine internationale groepen. Op deze manier leert u meer over de flora en fauna van Costa Rica in uw eigen tempo. U zult de indrukwekkende natuur telkens opnieuw op verschillende manieren ervaren: in een raftingboot of kano, ziplinend door de lucht, te voet, of gewoon ontspannend in uw hangmat op de veranda van uw luxe natuurlodge. Dankzij de uitstekende voorzieningen en talloze mogelijkheden is Costa Rica een ideale bestemming voor een familiereis van 2 of 3 weken. Een mogelijkheid voor een familiereis is onze 12-daagse familie reis Costa Rica.

Juist vanwege de goede voorzieningen en de vele mogelijkheden is Costa Rica een hele goede bestemming voor families met jonge, of niet meer zo jonge kinderen. Er is voor elk wat wils. Wanneer u uw plannen voor een familiereis overdenkt, komt u dan ook al snel uit bij Costa Rica, een toegankelijk, relatief veilig land met een goede infrastructuur, uitstekende hotels en vele excursiemogelijkheden. Ideaal voor een rondreis Costa Rica is een periode van 2 of 3 weken.

Wanneer naar Costa Rica

Costa Rica heeft een tropisch klimaat met een droog seizoen en een regenseizoen. U kunt het hele jaar door naar Costa Rica reizen; de temperaturen zijn vrij constant (20-25° Celsius overdag in het hoogland, 25-30° Celsius overdag aan de kust). Ook in het ‘droge’ seizoen kan het regenen, en in het regenseizoen kan het in de ochtend en een deel van de middag zonnig zijn. Er zijn grote verschillen per gebied; zo heeft u aan de Pacifische kust van november tot april relatief gezien het beste weer, aan de Caribische kust zijn de maanden februari, maart, september en oktober het droogst. Wanneer u door verschillende gebieden reist, zult u altijd met mooi weer én regen te maken krijgen.

Vervoer in Costa Rica

Costa Rica is één van de weinige landen in Latijns-Amerika die geschikt is voor een autorondreis. Niet wanneer u Tortuguero of Corcovado bezoekt, dan laat u de auto (tijdelijk) staan, maar wel wanneer u, bijvoorbeeld, van San José naar de Pacifische kust reist, of van het koffiegebied naar La Fortuna en Monteverde.
NoBeach Exclusieve Reizen kan ook een privéreis voor u samenstellen. U reist dan met uw privéchauffeur van A naar B, soms – wanneer er onderweg interessante dingen te zien zijn – ook met een Engelssprekende gids. Wij regelen vooraf de excursies indien u dit wenst en regelen ook de lokale vluchten van San José naar, bijvoorbeeld, Corcovado of het Nicoya Schiereiland.