NAW Gegevens
Ik wil graag informatie ontvangen over
Verrassing?
Nieuwsbrief ontvangen?
 
Terug naar overzicht

Voorbeeldreizen

Reizen naar Mexico betekent in heel veel gevallen: reizen naar de Caribische kust, naar de zogeheten 'Riviera Maya' in het uiterste oosten van het land. Dat is begrijpelijk. Want waar vindt u nu mooiere stranden, helderder luchten, een zee zo azuurblauw dat het aan het ongelofelijke grenst?

Op het schiereiland Yucatán zijn bovendien een aantal van de indrukwekkendste Maya-piramides te bewonderen: denk aan Chichén Itzá - één van de nieuwe zeven wereldwonderen -, het aan de Caribische Zee gelegen Tulum of aan de iets verder weg gelegen, rijkelijk van beeldhouwwerk voorziene tempels en piramides van Uxmal, Kabah en Sayil. Diep verscholen in de jungle ligt dan nog Calakmul.

Zelfs stedenschoon is op het schiereiland ruim voorhanden. 
Mérida is een levendige en aantrekkelijke, met lommerrijke lanen en pleinen verfraaide stad. Campeche ziet er nog steeds uit als een onneembare vestingstad en heeft de laatste twintig jaar - met dank aan de Unesco dat het de Werelderfgoedstatus verleende - een grondige restauratie ondergaan. Valladolid heeft de koloniale stijl van de kleurrijke huizen, kerken en kloosters weten te behouden en zou een geschikt decor kunnen vormen voor nostalgische of romantische films, net als het overwegend geel geschilderde Izamal, waar een reusachtig klooster en een enorme piramide bijna broederlijk naast elkaar staan. Mexico is een land met een zekere magie; deze openbaart zich al snel aan de reiziger die daar ontvankelijk voor is.

Yucatán is een ideale bestemming voor wie cultuur, natuur en strand met elkaar wil combineren. Dit kan heel goed met een huurauto: de wegen zijn goed, de afstanden zijn te overzien en het gebied staat bekend als veilig. U kunt overnachten in historische haciënda's, sfeervolle boutique hotels en luxe 5* accommodaties.

Voorbij het schiereiland begint een ander Mexico. Ook dat willen we u graag laten zien. Zo blijkt Mexico City een bijzonder aangename stad te zijn, staan er ook buiten Yucatán kolossale piramides (Teotihuacán, Monte Albán, Palenque), kunt u in Oaxaca en Mexico City in toprestaurants dineren en schitterende koloniale steden als Taxco, Guanajuato, Puebla en het in de bergen gelegen San Cristóbal de las Casas bezoeken.

We kunnen prachtige reizen door dit land voor u samenstellen en doen dit met plezier!

Lees meer...
9-daagse luxe reis Mexico City
9-daagse luxe reis Mexico City
Luxe Winterbreak Mexico
Luxe Winterbreak Mexico
Wij hebben geen reizen met uw geselecteerde filters