NAW Gegevens
Ik wil graag informatie ontvangen over
Verrassing?
Nieuwsbrief ontvangen?
 
Terug naar overzicht

Luxe reizen Ierland

Verliefd op ‘Eire’

Wanneer de zon het weer eens wint van de wolken en de bloeiende heide in vuur en vlam zet, kunt u zomaar verliefd worden op dit eiland. Het zuidwesten van Ierland kent een subtropische invloed met de warme golfstroom die het land hier toucheert. Groene heuvels en donkere rotsen worden afgewisseld met soms zelfs palmbomen en bloeiende (oranje) aronskelken in de bermen.
De schoonheid van Ierland vindt u langs de kusten en net iets landinwaarts én op de eilanden. Het binnenland is heuvelachtig met groene weiden maar meer aan de kust wordt het ruiger en is de natuur en het landschap spectaculair mooi.

Uw luxe individuele rondreis Ierland op maat samengesteld

Wij stellen uw reisroute op maat samen, afgestemd op uw wensen. Al onze reizen zijn individuele en op maat samengestelde reizen met luxe en bijzondere accommodaties. Daarbij combineren we Noord-Ierland en de Ierse republiek. We adviseren u welke gebieden (en routes) het beste aansluiten op uw verwachtingen en interesses. Er zijn directe vluchten op Cork, Belfast en Dublin. Vooral Belfast en Dublin zijn zeer de moeite waard om er een dag of twee te verblijven. Maar mocht u vooral reizen vanwege de natuur en het platteland, dan kunt u de steden eenvoudig mijden. In circa 16 á 17 dagen kunt u het hele eiland rond. Voor een wat kortere reis adviseren wij om één windrichting, bijvoorbeeld het zuidoosten of noordwesten, over te slaan. 

‘The Wild Atlantic Way’: waar moet u zijn?

De kustgebieden van noord-, west-, en zuid-Ierland zijn het ruigst, zoals het schiereiland Inishowen, ‘The Ring of Kerry’ of ‘The ring of Beara’. Veel van de eilanden hebben een zeer eigen karakter en herbergen natuurschatten zoals Clare Island, Tory Island (met een eigen koning) of de beroemde Aran Islands. Bezoekt u ook vooral de nationale parken zoals Donegal, Killarney, de bergen van Connemara of de Wicklow Mountains. Al die gebieden zijn van het noordoosten tot aan het zuidwesten en zuiden met elkaar verbonden door één lange kustroute. Die route heeft een tijdje terug een naam gekregen: ‘The Wild Atlantic Way’.

Lees meer...

Steden in Ierland

Dublin is met meer dan een miljoen inwoners veruit de grootste en drukste stad van Ierland en Noord-Ierland. Naast het historische centrum met in het hart Trinity College en St. Stephen’s Green kent de stad vele kroegjes, bars, luxe hotels en boutique hotels en een uitgebreid aanbod aan uitstekende restaurants. Belfast is ingetogener en meer Brits en is rijk aan Edwardiaanse en Victoriaanse architectuur. Cork is zo groot als Utrecht en is een werkstad met een mooi centrum en een ruim winkelaanbod. En dan zijn er nog de kleinere steden zoals Waterford, Killarney en Galway. Galway kent een jonge (studenten)bevolking en is beroemd om de vele pubs en clubs met livemuziek en trendy eettentjes en koffietentjes.

Leading Hotels of the World, Relais & Châteaux en Boutiquehotels

Ierland heeft net zo veel kastelen en landhuizen als Schotland en evenzovele luxe kasteelhotels. De Britse adel had ook hier gedurende honderden jaren vele buitenhuizen op de mooiste locaties. Een groot deel daarvan is inmiddels in gebruik als luxe hotel. Dat geldt ook voor de stadspaleizen in de steden. Een deel daarvan behoort tot de Leading Hotels of the World, Small Luxury Hotels of tot de Relais & Châteaux-groep. Daarnaast bieden we ook exclusieve accommodaties aan in een vuurtoren, in gastro-pubs en boutique hotels.

Wat kunt u er zien en beleven tijdens uw privéreis naar Ierland?

Om iedere bocht ligt vaak weer een nieuw prachtig vergezicht of juist een doorkijkje op een idyllisch strandje. Maar vergeet niet om regelmatig te stoppen voor een wandeling. Wandel langs zeekliffen, kustpaden, stranden of in de bergen. Aan de westkust treft u de beroemde ‘Cliffs of Moher’, maar ook de minder bekende en hoogste zeeklif van Europa, ‘Slieve League’ (650 meter). Ook treft u in het westen een immens en mysterieus kalkplateau aan, ‘The Burren’, met zeldzame orchideeën die nergens ter wereld voorkomen. Beroemd zijn ook de Connemara Mountains, een ruig en desolaat berglandschap in Donegal. Naast Connemara zijn er prachtige nationale parken en berglandschappen en -passen op uw route.  Op diverse plekken en eilanden kunt u vogelkolonies aantreffen van papegaaiduikers (puffins), sternen, zeearenden, jan-van-genten en alken. Verder bestaat het wildlife in Ierland uit herten, walvissen en dolfijnen. Bezoekt u diverse pittoreske dorpen, stadjes en kustplaatsen zoals bijvoorbeeld Donegal, Cliffden en Waterford en vergeet vooral niet de lokale pubs te bezoeken. Op veel plekken is er live muziek en niet alleen in de grotere steden. Al zijn voor liefhebbers van cultuur en muziek Dublin en Galway bij uitstek de juiste steden hiervoor. Op veel plaatsen kunt u golfen, whiskyproeven, boottochten maken, vliegvissen, paardrijden, kajakken en mountainbiken. We nemen het graag mee in ons reisprogramma voor u.

Gastronomie

Ierland kent ongeveer 20 restaurants met één of twee Michelinsterren. Een deel daarvan bevindt zich in en rondom Dublin, maar ook op soms prachtige en onverwachte plekken op het platteland. Ook zijn er vele Bib Gourmand restaurants. 
Naast haute cuisine zijn er overal op uw route leuke gastro-pubs en charmante restaurants te vinden. Uiteraard kunt u overal goed vis eten en ook de Ierse steak is beroemd om zijn kwaliteit. Zo staat bijvoorbeeld Kinsale bekend als gourmet hoofdstad van het zuidwesten met een wel heel bijzondere en kleurrijke culinaire wijk aan zee. Haast al onze accommodaties beschikken over een uitstekend restaurant. We voorzien u graag van tips en maken voor u (tijdig) de benodigde reserveringen. 

De ideale reis: roadtrip of slow travel?

Wanneer u veel van het land wil zien, leent Ierland zich uitstekend voor een roadtrip. U rijdt dagelijks door steeds weer andere landschappen en dorpen en steden. U kunt er ook voor kiezen om op 2 of 3 plekken wat langer te blijven en van daaruit juist de omgeving te verkennen. Het land leent zich voor een mooie reis voor beide type reizigers.