NAW Gegevens
Ik wil graag informatie ontvangen over
Verrassing?
Nieuwsbrief ontvangen?
 
Terug naar overzicht

Italië rondreizen met verblijf in bijzondere hotels

Italië is één van die landen in wereld waar men nooit op uitgekeken raakt. Op iedere reis ontdekt u weer een nieuw gerecht, een eeuwenoud charmant stadje of een bijzonder museum. Van noord tot zuid is het land één groot openluchtmuseum, een ware schatkamer aan historie, monumenten, kunst en cultuur. Niet voor niets is het, mét Frankrijk, de bakermat van het toerisme. Voor Italianen is die rijkdom een vanzelfsprekendheid. Bijna nonchalant gaan ze ermee om. In steden en dorpen wordt er uitbundig geleefd tussen monumenten uit de Oudheid; in veel andere landen zou er een hek omheen zijn gezet.

De kwaliteit van de hotels en de Italiaanse gastronomie maken het voor ons als reisaanbieder een dankbare taak om voor u reizen op maat samen te stellen. Op onze reizen wóónt u in deze rijkdom, en ruikt en proeft u deze ook. In iedere streek, met steeds weer een eigen karakter, kunt u geraakt worden door de ziel van dit land.

Exclusieve reizen naar Italië

Onze exclusieve Italië-reizen brengen u naar één van de mooiste en meest luxe vakantiebestemmingen in Zuid-Europa.
Bij zowel onze Sicilië reizen, Puglia reizen en Toscane reizen verblijft u in kleinschalige luxe hotels. Ook tijdens onze luxe Sardinië reis overnacht u in bijzondere hotels. Bekijkt u onze voorbeeldreizen om een indruk te krijgen van al onze exclusieve Italië-reizen.

Italië is een klassieke bestemming voor luxe toerisme. Van noord naar zuid vindt u er exclusieve hotels en boutique hotels. Alle luxe hotelketens zijn er vertegenwoordigd. Maar er zijn ook nog vele minder bekende pareltjes. Zoals in Toscane waar we wijnlandgoederen aanbevelen met heerlijk verblijf in een klassiek en luxe kasteelhotel. Aan de kust bij Sorrento en Amalfi vindt u, naast de grandeur van de luxe hotels ook wat meer kleinschaliger hotels van ongekende luxe en charme. Ook de keuken behoeft waarschijnlijk geen pleidooi. In bijna elke regio kunnen wij reizen op maat voor u samenstellen.

Noord-Italië, Dolomieten en Alpen

Zuid-Tirol combineert de keuken en het flamboyante van Italië met de pünktlichkeit en sfeer van de Alpen. Vliegt u op Verona, Bolzano, Bergamo, Venetië of Milaan en bezoekt u dit welvarende en landschappelijk aantrekkelijke gebied. U bezoekt het vanwege de ruige bergen, maar ook de wijncultuur is belangrijk. Dit uiterste noorden van Italië heeft daarnaast een geweldig aanbod aan luxe hotels en restaurants. De belangrijkste steden in Zuid-Tirol zijn Trento, Bolzano en Merano. Overzichtelijke stadjes maar met een mondaine sfeer.  Maar trekt u vooral ook de bergen van Zuid-Tirol in met een privégids en dineert u in één van de Michelin sterrenrestaurants of sfeervolle berghutten tijdens een luxe wandelreis Zuid-Tirol. Ook is er de uitstekende combinatie mogelijk met een verblijf in het merengebied, bijvoorbeeld rondom het Comomeer of het Lago Maggiore.

Lees meer...

Toscane en Umbrië

Toscane en Umbrië zijn al jaren een geliefde vakantiebestemming.  Toert u door een prachtig glooiend landschap gelardeerd met cipressen. Bezoekt u tijdens een luxe rondreis kunststeden zoals Florence,  Pisa, Siena, Perugia of Lucca. Is Toscane in z’n algemeenheid in landschappelijk opzicht al uitermate fraai, voor de Chianti – een regio binnen Toscane - geldt dit in het bijzonder. Dit is de streek waar veel renaissanceschilders inspiratie opdeden. De Chianti-streek is een bestemming op zich, u hoeft niet per se ver te rijden om mooie landschappen te zien. De dorpjes zijn vredig en bieden niet heel veel vertier. Uiteraard zijn er in deze streek veel wijnhuizen waar u deel kunt nemen aan een proeverij. Qua accommodaties vindt u in deze streken wijnkastelen en historische landhuizen. Wij voorzien u graag van een verrassende rondreis op maat met een verblijf in de meest charmante en exclusieve accommodaties.

Bezoekt u het volmaakt ommuurde stadje Monteriggioni of San Gimignano, beroemd om de vele torens, een middeleeuws Manhattan avant la lettre. Cortona is één van de charmantste steden in het zuidoosten van Toscane. Behalve dat is ook de ligging ideaal: niet ver van de stranden van het Lago Trasimeno en van kleine op heuveltoppen gelegen stadjes als Montepulciano of het bijna perfecte Pienza. Kunststad Arezzo is ook vlakbij; hier kunt u, in de San Francesco-basiliek, de wereldberoemde fresco’s van Piero della Francesca bezichtigen. Plaatsen in Umbrië als Perugia en Assisi, Orvieto en Todi zijn vanuit Cortona eveneens gemakkelijk te bereiken.

Siena, Pisa, Lucca: na Florence de 3 meest beroemde Toscaanse steden

In Siena vindt u het Palazzo Pubblico aan het monumentale plein, het Piazza del Campo. Hier kunt u het beroemde fresco van Ambrogio Lorenzetti (1290-1348) bewonderen, de ‘Allegorie van Goed en van Slecht Bestuur’. Het is een baanbrekend werk, één van de eerste schilderingen in de Middeleeuwen met een niet-religieus thema. Ook de kathedraal, één van de belangrijkste gotische monumenten van Italië, verdient een bezoek. In het Museo dell’Opera del Duomo is een ander wereldberoemd kunstwerk te zien: de Maestà van Duccio di Buoninsegna (1255-1319), één van de grootste Siënese schilders uit de geschiedenis. De 14e eeuw was de glorietijd van de Siënese schilderkunst, deze ging aan die van Florence (15e en 16e eeuw) vooraf.
Een andere stad die tot de klassiekers behoort is Pisa. Veel mensen bezoeken de stad puur voor de wereldberoemde toren, maar daarmee wordt het aantrekkelijke centrum geen recht gedaan. U kunt met gemak een paar uur doorbrengen in de stad.
De stad Lucca heeft een prachtig centrum met veel middeleeuwse huizen. Iets verder weg liggen de Alpi Apuani met de marmergroeven waar Michelangelo het materiaal voor zijn beelden haalde.


Piemonte

De Italiaanse regio Piemonte is maar net iets kleiner dan België en ligt, zoals de naam al aangeeft, aan de voet van de Alpen. Turijn is de hoofdstad; vanaf het ontstaan van het Koninkrijk Italië in 1861 was Turijn ook heel even de hoofdstad van het hele land. Piemonte bestaat voor een deel uit glooiend heuvelland waar wijn wordt verbouwd: dit is de subregio Langhe, in toeristisch opzicht verreweg het interessantst. Het aardige van deze streek – die vaak werd bezongen in de literatuur – is de afwisseling van wijngaarden, kleine middeleeuwse dorpjes, bosschages en bergen op de achtergrond. Als ‘la dolce vita’ ergens is uitgevonden, dan toch wel hier! Soms doet het landschap aan Toscane denken, maar de paden zijn hier minder platgetreden en het toerisme is hier minder massaal. Een bijzondere activiteit waar u aan kunt deelnemen is op truffeljacht gaan met een lokale expert. De meeste truffeljagers werken het liefst niet in teamverband, maar alleen. U geniet het voorrecht de truffeljager te mogen begeleiden en aan het einde te proeven van de verse oogst.


Venice Simplon Oriënt Express

NoBeach is dé specialist voor een geheel verzorgde luxe reis met de Venice Simplon Oriënt Express, met Venetië als meest traditioneel eindstation. Wij verzorgen uw reis vanaf uw vertrek vanaf Amsterdam, Brussel, Londen of Parijs tot en met uw thuiskomst. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar ons 4-daagse arrangement.
Onze selectie van hotels sluit aan bij de grandeur en sfeer van de trein. Bij aankomst wacht u een privétransfer per luxe houten Riva (motorboot) naar het hotel van uw keuze. Graag voorzien we u van bijzondere excursies en tips voor bijzondere restaurants.
 

Culinaire reizen

Italië is een zeer geschikte bestemming voor culinaire reizen. In de herfst verwennen we u bijvoorbeeld met truffels in de streek Emilia Romagna. Op Sicilië ontdekt u eeuwenoude recepten en zowel hier als op het eiland Sardinië kunt u deelnemen aan een kookworkshop. In Sorrento, langs de Amalfikust of op Capri maken we graag een programma op maat langs bijzondere sterrenrestaurants. Ook Zuid-Tirol is een streek van ongekend hoge kwaliteit qua wijnen en restaurants. En er is nog zoveel meer.


De baai van Napels, Zuid-Italië, Amalfi en Puglia

U bereikt het zuiden van Italië via bijvoorbeeld vluchten op Napels, Brindisi of Bari.  De Amalfikust is bij uitstek de locatie voor een mondaine en luxe vakantie. In heel Italië kunt u uitstekend uit eten. De grootste dichtheid aan met Michelinsterren gewaardeerde etablissementen treft u hier aan; zowel op Capri, in Sorrento en verder langs de kust. De hotels zijn van hoog niveau.
Voor cultuur- en kunstliefhebbers is Napels een walhalla met vele musea zoals het Palazzo Reale, het Museo di Capodimonte en het wereldberoemde Museo Archeologico Nazionale di Napoli, één van de belangrijkste archeologische musea ter wereld met vondsten uit o.a. Pompeï en Herculaneum. Het nabijgelegen opgravingsterrein van Pompeï is natuurlijk ook een geliefde attractie, net als Herculaneum. Een schitterende kronkelige weg voert langs de kust en door de bergen naar Ravello, Amalfi en Positano. Op Capri kunt een bezoek brengen aan de Blauwe Grot, de Villa San Michele in Anacapri of per kabelbaan naar de top van de Monte Solare gaan voor het fantastische uitzicht. Ischia staat bekend om de charmante vissersplaatsjes. Ontdekt u de Amalfikust tijdens onze 8-daagse voorbeeldreis.

U kunt de Amalfikust en Napels ook goed combineren met de regio Puglia (eigenlijk: Apulië), dat de afgelopen 10 jaar als toeristische bestemming sterk in opkomst is. De streek is gelegen aan de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Het landschap en de kust zijn er prachtig en het aantal exclusieve accommodaties neemt ieder jaar toe. De hoofdstad Lecce is klein maar fijn met een prachtig barok centrum, minder toeristisch dan de bekendere cultuursteden in Italië. Bent u toch onderweg in het zuiden, dan raden we ook een bezoek aan Matera aan, eén van de oudste steden ter wereld. De stad is één groot openluchtmuseum. Ook een bezoek aan de unieke grotten (Sassi di Matera) is de moeite waard.

Tijdens een rondreis Zuid-Italië beleeft u het rustige levensritme in de charmante dorpen van Puglia, bekend van de beroemde trulli, traditionele kalkstenen huisjes met puntvormige daken, en geniet u van de intense geuren en kleuren en de pure Italiaanse keuken. Behalve de witte dorpjes met trulli kunt u in Puglia ook de schitterende barokstad Lecce bezoeken, met een schitterende kathedraal, monumenten uit de Klassieke Oudheid en schilderachtige straten en pleinen.

Klassieke steden

Naast rondreizen bieden we uiteraard ook stedenreizen aan. Combineert u Florence met steden als Pisa en Siena. Ook Rome en Napels zijn prima te verbinden in één reis: er gaat een luxe hogesnelheidstrein van hartje stad naar hartje stad. Onze reizen zijn geheel verzorgd, dus met vlucht, verblijf in vijfsterrenhotels, privétransfers en lokaal vervoer, excursies en restaurantreserveringen. En voor wie niet kan kiezen, combineren we op maat een bezoek aan Bologna, Florence, Venetië of Rome in een exclusieve Italiaanse stedenreis. Alle reizen zijn op maat voor u samengesteld en afgestemd op uw wensen en interesses.

Venetië

Deze stad staat op vele lijstjes om zeker eens in het leven te bezoeken. NoBeach biedt hier sprookjesachtige reizen aan met verblijf in prachtig gelegen hotels aan de lagune of het Canal Grande. Een aantal daarvan zijn gesitueerd in een stadspaleis waarvan de historische ambiance bewaard is gebleven. Geroemd om de romantiek en de bijzondere sfeer, is Venetië ook een bestemming voor kunstliefhebbers. De Biënnale de Venezia is een toonaangevende kunstmanifestatie. Daarnaast kent de stad vele musea zoals het Dogepaleis, het Guggenheim Museum, het Ca d’Oro en het Museo Correr - om er enkele te noemen. Hoewel Florence bekend staat als de bakermat van de Renaissance, is ook Venetië rijkelijk bedeeld met architectuur en kunst uit de renaissanceperiode.
U beleeft de stad optimaal door met een privéboot met skipper de stad en de lagune met haar eilanden te doorkruisen. Hiervoor bieden we diverse thema-excursies aan op privébasis en op maat toegesneden naar uw wensen. Zo kunt u met uw gids naar de wijk San Polo varen. Twee belangrijke gebouwen in deze levendige wijk zijn de Santa Maria Gloriosa dei Frari-kerk en de Scuola Grande di San Rocco. De ontwikkeling van de Venetiaanse renaissance is hier zichtbaar aan de hand van grote namen in de kunstgeschiedenis, zoals Bellini, Titiaan en Tintoretto. Uw gids, een expert op dit gebied, praat u onder het genot van een goed glas wijn of een kop thee uitgebreid bij over de kunstenaars, hun leven en hun werken.

Sicilië

Misschien is Sicilië het beste te karakteriseren als Italië in het kwadraat. Net zoals dat in Spanje voor Andalusië geldt, zijn de geuren en kleuren hier nóg sterker, is het eten hier nóg belangrijker, de passie nóg groter. Het eiland vormt dan ook een groot contrast met noordelijker gelegen streken. Veel bezoekers van Sicilië keren er later weer naartoe terug; het eiland heeft dan ook heel veel te bieden.
Op Sicilië vindt u traditionele gerechten van soms wel honderden jaren oud, eeuwenoude steden en monumenten en archeologische schatten van duizenden jaren oud. De imposante overblijfselen uit de Oudheid zijn veelal van Griekse oorsprong, zoals de Vallei van de Tempels bij Agrigento of het Antieke Theater van Taormina. Maar ook de Romeinen hebben op Sicilië hun sporen nagelaten; denk aan de villa’s met mozaïeken bij het plaatsje Piazza Armerina, inmiddels behorend tot het Werelderfgoed van Unesco. Geniet u aan de kust van mondaine stadjes zoals Taormina of Syracuse.
Syracuse is een mooie eeuwenoude stad met een rijke geschiedenis. Ooit was het de belangrijkste Griekse stad op het eiland, later werd deze ook overheerst door de Romeinen, Arabieren en Noormannen. Het oude centrum met schitterende paleizen en historische gebouwen bevindt zich op het schiereiland Ortigia; buiten het centrum ligt het grote archeologische park. Tegenwoordig staat Syracuse samen met de nabijgelegen necropolis van Pantalica op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Reist u naar de schoonheid van Val di Noto met stadjes als Ragusa, Noto of Modica.

Ook Palermo en Catania zijn belevenissen op zich waar het rauwe straatleven, de levendige markten en eeuwenoude kerken en kathedralen samenkomen. Palermo kent vele historische gebouwen, er zijn met name veel paleizen (o.a. het Palazzo Abatellis) waarvan diverse nog Arabische invloeden hebben ondergaan. In de catacomben van het kapucijnenklooster zijn echte mummies te bezichtigen. Daarnaast kunt u ook heerlijk slenteren door de straten van de oude stad en over de markt waar vlees, vis, groenten en fruit worden verkocht. En uiteraard zijn er prima restaurants, trattoria’s en ijssalons voor een smakelijke pauze. Een must is een bezoek aan de domkerk van Monreale met mozaïeken uit de twaalfde eeuw en een klooster, buiten het centrum gelegen.

Door heel Sicilië bieden wij luxe accommodaties aan, kleinschalig en sfeervol of juist met grandeur en exclusiviteit. Graag combineren we dat met tips voor bijzondere culinaire ervaringen. De keuken kent vele traditionele gerechten zoals Caponata, Arancini of Cannoli.

Bezoekt u eeuwenoude steden en monumenten en archeologische  schatten van duizenden jaren oud. Voor een complete reis bevelen we graag onze 15-daagse rondreis aan. Geniet u aan de kust van mondaine stadjes zoals Taormina of Syracuse. Verblijft u aan de voet van de Etna in een luxe kleinschalig resort omringd door eigen olijf-, wijn- en fruitgaarden.
De highlights van Sicilië treft u veelal in het zuidwesten aan. Onze 8-daagse voorbeeldreis sluit hier uitstekend op aan.

Sardinië

Het eiland wordt veel bezocht als ideale locatie voor een luxe zonvakantie. De Costa Smeralda bijvoorbeeld telt vele luxe resorts en hotels aan een prachtige kust met vele stranden. Toch heeft Sardinië veel meer te bieden dan alleen mooie stranden. Het gebied tussen Nuoro, Orosei en Tortoli, bijvoorbeeld, is in landschappelijk opzicht tamelijk spectaculair. Het bestaat uit dichte wouden, diepe kloven, ongenaakbare bergen en één van de mooiste kustlijnen van het hele Middellandse Zeegebied: vergeet u vooral niet om naar Cala Gonone te rijden en van daaruit een boottocht te maken naar Cala Luna. De Barbagia-streek wordt al sinds onheuglijke tijden - zo'n twintigduizend jaar - door mensen bewoond; een interessante plek om te bezoeken is o.a. de archeologische opgraving van Tiscali (alleen te voet te bereiken).
Aan de westkant van het eiland ligt het stadje Alghero, één van de aantrekkelijkste stadjes van Sardinië met een nog vrij goed bewaard gebleven centrum. Een prettige wandeling leidt u over de stadsmuur en door nauwe straten langs veel historische huizen en paleizen en fraaie kerken en pleinen. Vanuit Alghero kunt u naar Capo di Caccia rijden en de Neptunus-grot bezoeken. Een andere mooie rit voert naar het beroemde strand van La Pelosa of naar de interessante Nuraghe Palmavera (historische stenen bouwwerken die veel voorkomen op Sardinië). Verder weg ligt het middeleeuwse Castelsardo dat schitterend aan zee is gelegen.
Onze 12-daagse flydrive Sardinië is een goed vertrekpunt voor een reis op maat.